Vingårdens Historie

Siden år 2000 er vores vinmark, på 86.000 kvm, plantet til med rødvinssorterne Rondo, Frühbourgunder,og Bolero samt hvidvinssorterne Orion, Solaris.
Vi har også ribs-, solbær- og stikkelsbærbuske.


I 2005 blev det lille potdestilleri på 2200 liter taget i brug. På destilleriet fremstilles Brandy. Lagring foregår i en underjordisk kælder på 50 kvadratmeter. Da vinbonden også er almindelig bonde og dyrker maltbyg var det nærliggende også at fremstille whisky. Første salg af disse gyldne dråber fandt sted i 2009. Efterfølgende fremstilles en række andre destillater, likører og brændevine.

Det, vi lever af, er vores mousserende frugtvine på jordbær, stikkelsbær, ribs og solbær. Et sikkert produkt, da disse frugtbuske har lært at leve med vores skiftende vejr på øen. De modner midt på sommeren, hvor solen kaster sit lys i store mængder. 

Restauranten, vores spisested, har gradvist udviklet sig til at servere både frokost og aftenbuffet. Køkkenet er et rigtigt landkøkken hvor al maden, som serveres bliver produceret. Udvalgte dage i sæsonen griller vinbonden gris på ikke under 80 kg. – nok til hundrede mennesker. Andre dage står menuen på aftenbuffet (okse gris lam). Både gris og limousine nydes med stor byg selv salatbar og kartofler.

Vinbonden viser rundt på gården på syngende bornholmsk. Turen rundt tager cirka 38 minutter. Efter rundvisningen er det muligt at smage på Vingårdens produkter i restauranten. Rundvisningernes tidspunkter for sæsonen 2022 bliver snart annonceret. 

Dyreholdet på Vingården er tre store grise på ca. 500 kg, hængebugsvinet Aksel, fedekvæg, høns, gæs, kaniner og en del katte. Vingården er en dejlig oplevelse for børn, som elsker at lege langt fra trafikeret vej. Imens kan de voksne nyde et glas vin indendørs eller udendørs. Nydelsen på Vingården kan strække sig over mange timer, så derfor er det muligt at overnatte i telt på vores primitive teltplads.

Sommeren er for alvor begyndt, og ligeledes er vores vingård åben for jer. Dyrene er ude og vinglassene er fylde, Vingården Lille Gadegård er for hele familien!

 

Åbningstider.
Åbent